logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Општина Херцег Нови и „Imperio Holding limited“ потписали уговор о санацији моста у Мељинама

ImperioHNОпштина Херцег Нови и компанија „Imperio Holding limited“, која је главни извођач радова на изградњи комплекса Лазуре у Мељинама,  потписали су уговор о санацији моста у Мељинама, преко потока Немила (на дјеловима кат. парц. 2543/1 К.О. Топла и кат. парц. 174 и 168 К.О. Поди). Уговор је дефинисан у сарадњи двије стране и њиме је одрђено да ће санација моста бити донација ове компаније граду Херцег Новом.

Почетак радова на санацији моста који повезује Јадранску магистралу и улицу Браће Педишића очекује се сјутра.
Како обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности и екологију, ради безбједног и несметаног извођења радова на хотелу, за саобраћај ће бити затворен дио улице Браће Педишића уз сам комплекс Лазуре, од угла са Браће Гракалића до угоститељског објекта „Барби“.
Према пројекту и грађевинским дозволама које је издало Министарства одрживог развоја и туризма, овај дио улице Браће Педишића ће по завршетку радова на комплексу Лазуре бити уређена коловозно-пјешачка зона, а главни саобраћај ће се одвијати преко санираног моста над потоком Немила.
Уговором је одређено да ће „Империо Холдинг Лимитед“ о свом трошку обезбиједити грађевински материјал, радну снагу и извести све потребне радове, а Општина ће обезбиједити инвеститорски надзор над извођењем радова. Дефинисано је да ће радови  почети у року од три дана од закључења уговора, а завршити најкасније за 45 дана од почетка извођења.